Wednesday, 24 February 2016

PENGUMUMAN!!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Hai! Assalamualaikum..

     hello hello adik adik akak akak abang abang dan seangkatan dgn nya. maaf lama menghilang. actually shaz busy sikit dgn kelas and assignment bagai. huhuhu cediihh tapi kali ni shaz berpeluang utk update blog. hehehe btw shaz nak bgitau yg sesiapa yg join GA shaz, mohon cek semula entry tu sbb shaz baruuuuuu ja beberapa minit lepas edit blog tu sekali lagi. kenapa? sbb nak bgitau yg ada sponsorship baru ya 🙈🙈 huhuhu

okay, entry harini sbnr nya pasal tu ja. hmm, doakan shaz cepat sembuh :'( smlam bagai nak gila dah. jam 1 pagi bantai sakit perut sbb gastrik dtg. doktor cakap akibat stress. ntah mana kimia antara gastrik dgn stress tu xD shaz 'ya' kan ja apa dia cakap. bangun pagi ni, sdh demam panas pulak dahhh ... aiyooo. hmm okay la entry ni smpai d sini saja. JANGAN LUPA CEK SEMULA ENTRY GA TAU? DAAA 

Tuesday, 9 February 2016

#First Giveaway by Shazhoniee

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hai! Assalamualaikum..
    Alhamdulillah, dipertemukan lagi kita semua pada hari ini ^^ okay, takmau cakap banyak just nak bagitau yg Shaz sedang melancarkan Giveaway yang PERTAMA! Yayyyyy .. Alhamdulillah .. sebenarnya, Shaz tak lah menaruh harapan sgt kat GA yang shaz buat ni, tapi insyaAllah kalau ada rezeki, ada lah yg berkenan mau join kan? hehehe .. (kalau ada lah) Shaz tak kisah kalau tiada peminat segmen ni :(

OKAY! hadiah yang kami tawarkan adalah seperti berikut;


Bawal Monochrome (seorang pemenang)
Reload Topup RM5 ( 6 orang pemenang) Reload Topup RM10 (2 orang pemenang)

Blog review (kepada 4-10 peserta)
Penambahan Hadiah 


Cursor nama 5 PEMENANG

TARIKH TUTUP 3 MARCH 2016
Terma & Syarat:

  • Follow Instagram Shaz (comment and i'll followback hihi)
  • Tag kengkawan anda
  • Buat Post Update bertajuk "#First Giveaway by Shazhoniee" dan backlink banner tangkap muat kat atas tuh. *HAHAHAHA hestek jangan kecam banner saya kiukiu
  • Bagi link entry anda diruang comment (yang 'comment' shja akan saya sahkan sbg peserta)

[Sila ikut arahan dengan teliti kalau mahu menang sebab saya akan check sesatu. mohon bagi bukti kalau boleh. hihihi]

Kepada sesiapa yang mahu menjadi sponsor untuk blog ini, boleh contact Shaz lelaju. Whatsapp; +60145702566 | Email: ryenaaa@gmail.com (sila maklumkan yg anda mahu sponsor untuk Giveaway blog atau Instagram sbb segmen ini akan berlangsung di blog dan IG Shop ;)  terima kasih

 Senang ja kan? Selamat mencuba! Shaz doakan buat rezeki anda semua :D yang tidak dapat, Shaz harap anda tidak berputus asa kerana GA INI BERLANGSUNG DI BLOG DAN INSTAGRAM (tak serentak). InsyaAllah.. siapa tahu tak dapat di blog, dapat di Ig kan? Amin ..

Wordless Tuesday

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


wuuuu pestaim wear a makeup. wuuuu HAHAHAHA. okay lupakan. bye /okay, itu tudung bawal crepe bidang 45'

Tutorial Title Sidebar Hover

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Hai! Assalamualaikum ..
    okay, harini Shaz x mau cakap banyak. leter ini itu. faham tak gambar tu maksud kan apa? kalau tak faham .. sila ke blog shaz semula dan halakan cursor kat bahagian sidebar. try la baru tahu apa maksud title post dan maksud gambar kat atas hihi .. OKAY! JOM BELAJAR BENDA BARU

template denim

 1. Dashboard > Template > Edit HTML
 2. CTRL + F dan cari code

.sidebar h2 {
 3. Ganti semua anak anak ke code ini

margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
border-top: 3px solid #E0ECF8;
border-bottom: 3px solid #E6E6E6;
border-right: 8px solid #E0ECF8;
border-left: 8px solid #E6E6E6;
padding: 2px;
font-size: 8pt;
}

.sidebar h2:hover {
margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
border-top: 3px solid #E6E6E6;
border-bottom: 3px solid #E0ECF8;
border-right: 8px solid #E6E6E6;
border-left: 8px solid #E0ECF8;
padding: 2px;
}
background-position:left;
background-repeat:no-repeat;
}
 4. copy & paste code diatas DIBAWAH code tadi
 5. Yang warna biru warna sebelum hover dan warna ungu itu selepas hover. Boleh pilih warna sini
 6. Preview dan Save!