Friday, 4 March 2016

PEMENANG #FIRST GA BY SHAZHONIEE

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


comelnya Maddie Ziegler senyum /menari lagu chandelier/

HAIIIIIIII SEPERTI YANG TELAH SAYA JANJIKANNNN!

      pemenang Giveaway hari tu akan diumumkan SEKARANG! siap sedia wahai teman-teman sekalian ;D tapi sebelum itu, shaz mahu mengucapkan jutaan TERIMA KASIH kepada semua yang telah mengikuti GA ini dengan betul dan teliti. Kepada yang kurang bernasib baik, jangan risau! shaz adakan lagi GA ke 2 diwaktu dan hari yang lain pula. hewwww.. okayyy, tanpa berlengah lagi, ayuh kita mulakan majlis :P

PEMENANG RELOAD RM5 BY SPONSOR MASHU:

1) Siti Sorfiena Syasya
2) Dramaticuniq
3) Munirah Mustafar
4) Otaku
5) Nabila Ishak
nama diambil dari nama blog ^^ pemenang boleh tuntut hadiah dekat sponsor sebelum 10 MAC 2016. slpas ja dari tarikh itu, terus HANGUS! boleh contact sponsor di whatsapp  +601133435428 sekian

 PEMENANG RELOAD RM5 (juga) BY SPONSOR AMIRA:

1) http://www.mohdnoorshawals.com/
2) http://itsmelyya.blogspot.my/
pemenang boleh contact sponsor di amiraazahar@gmail.com terima kas

PEMENANG RELOAD RM10 BY SHAZHONIEE

1) http://ehhzafirah.blogspot.my/
2) http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/
boleh tuntut dengan shaz bila-bila masa sahaja ^^ contact shaz di Whatsapp/ Telegam +60145702566 atau gmail shaz di ryenaaa@gmail.com

PEMENANG BLOG REVIEW 

1) http://beautifulofiman.blogspot.my/
2) http://adrianaawing25.blogspot.my/
3) http://nazihah-suarahati.blogspot.my/
4) http://akhalilah.blogspot.my/
5) Http://ombakbergigis.blogspot.com
6) http://bluechoralpearl.blogspot.my/
7) http://theonlygirl98.blogspot.my/
8) http://nrjan.blogspot.com/
9) http://cahayakukasih.blogspot.my/
10) http://greennyworldland.blogspot.my/

pemenang review blog akan shaz buat dientry lain dan waktu yang lain :D sekian

PEMENANG CURSOR NAMA

1) http://zulfaonlinediary.blogspot.my/
2) http://daydreampalette.blogspot.my/
3) http://missanisnabilah.blogspot.my/
4) http://eiydacalyx90.blogspot.my/
5) http://beehaazman19.blogspot.my/

pemenang cursor di minta untuk cntact shaz di Whatsapp/ Telegram +60145702566 atau gmail shaz di ryenaaa@gmail.com sertakan warna dan nama :D sekian, terima kasih

Wednesday, 24 February 2016

PENGUMUMAN!!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Hai! Assalamualaikum..

     hello hello adik adik akak akak abang abang dan seangkatan dgn nya. maaf lama menghilang. actually shaz busy sikit dgn kelas and assignment bagai. huhuhu cediihh tapi kali ni shaz berpeluang utk update blog. hehehe btw shaz nak bgitau yg sesiapa yg join GA shaz, mohon cek semula entry tu sbb shaz baruuuuuu ja beberapa minit lepas edit blog tu sekali lagi. kenapa? sbb nak bgitau yg ada sponsorship baru ya 🙈🙈 huhuhu

okay, entry harini sbnr nya pasal tu ja. hmm, doakan shaz cepat sembuh :'( smlam bagai nak gila dah. jam 1 pagi bantai sakit perut sbb gastrik dtg. doktor cakap akibat stress. ntah mana kimia antara gastrik dgn stress tu xD shaz 'ya' kan ja apa dia cakap. bangun pagi ni, sdh demam panas pulak dahhh ... aiyooo. hmm okay la entry ni smpai d sini saja. JANGAN LUPA CEK SEMULA ENTRY GA TAU? DAAA 

Tuesday, 9 February 2016

#First Giveaway by Shazhoniee

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hai! Assalamualaikum..
    Alhamdulillah, dipertemukan lagi kita semua pada hari ini ^^ okay, takmau cakap banyak just nak bagitau yg Shaz sedang melancarkan Giveaway yang PERTAMA! Yayyyyy .. Alhamdulillah .. sebenarnya, Shaz tak lah menaruh harapan sgt kat GA yang shaz buat ni, tapi insyaAllah kalau ada rezeki, ada lah yg berkenan mau join kan? hehehe .. (kalau ada lah) Shaz tak kisah kalau tiada peminat segmen ni :(

OKAY! hadiah yang kami tawarkan adalah seperti berikut;


Bawal Monochrome (seorang pemenang)
Reload Topup RM5 ( 6 orang pemenang) Reload Topup RM10 (2 orang pemenang)

Blog review (kepada 4-10 peserta)
Penambahan Hadiah 


Cursor nama 5 PEMENANG

TARIKH TUTUP 3 MARCH 2016
Terma & Syarat:

  • Follow Instagram Shaz (comment and i'll followback hihi)
  • Tag kengkawan anda
  • Buat Post Update bertajuk "#First Giveaway by Shazhoniee" dan backlink banner tangkap muat kat atas tuh. *HAHAHAHA hestek jangan kecam banner saya kiukiu
  • Bagi link entry anda diruang comment (yang 'comment' shja akan saya sahkan sbg peserta)

[Sila ikut arahan dengan teliti kalau mahu menang sebab saya akan check sesatu. mohon bagi bukti kalau boleh. hihihi]

Kepada sesiapa yang mahu menjadi sponsor untuk blog ini, boleh contact Shaz lelaju. Whatsapp; +60145702566 | Email: ryenaaa@gmail.com (sila maklumkan yg anda mahu sponsor untuk Giveaway blog atau Instagram sbb segmen ini akan berlangsung di blog dan IG Shop ;)  terima kasih

 Senang ja kan? Selamat mencuba! Shaz doakan buat rezeki anda semua :D yang tidak dapat, Shaz harap anda tidak berputus asa kerana GA INI BERLANGSUNG DI BLOG DAN INSTAGRAM (tak serentak). InsyaAllah.. siapa tahu tak dapat di blog, dapat di Ig kan? Amin ..

Wordless Tuesday

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


wuuuu pestaim wear a makeup. wuuuu HAHAHAHA. okay lupakan. bye /okay, itu tudung bawal crepe bidang 45'

Tutorial Title Sidebar Hover

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Hai! Assalamualaikum ..
    okay, harini Shaz x mau cakap banyak. leter ini itu. faham tak gambar tu maksud kan apa? kalau tak faham .. sila ke blog shaz semula dan halakan cursor kat bahagian sidebar. try la baru tahu apa maksud title post dan maksud gambar kat atas hihi .. OKAY! JOM BELAJAR BENDA BARU

template denim

 1. Dashboard > Template > Edit HTML
 2. CTRL + F dan cari code

.sidebar h2 {
 3. Ganti semua anak anak ke code ini

margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
border-top: 3px solid #E0ECF8;
border-bottom: 3px solid #E6E6E6;
border-right: 8px solid #E0ECF8;
border-left: 8px solid #E6E6E6;
padding: 2px;
font-size: 8pt;
}

.sidebar h2:hover {
margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
border-top: 3px solid #E6E6E6;
border-bottom: 3px solid #E0ECF8;
border-right: 8px solid #E6E6E6;
border-left: 8px solid #E0ECF8;
padding: 2px;
}
background-position:left;
background-repeat:no-repeat;
}
 4. copy & paste code diatas DIBAWAH code tadi
 5. Yang warna biru warna sebelum hover dan warna ungu itu selepas hover. Boleh pilih warna sini
 6. Preview dan Save!

Tuesday, 12 January 2016

Header?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Hai! Assalamualaikum.. 

    okay harini shaz on sekejap ja :') sobsobss assignment banyaaaaaaakkkk!! hmm .. tajuk harini header? kenapa dengan header? HAHAHAHA siapa yang perasan alhamdulillah siapa yg tidak, xpa. shaz bagitau hal sebenar. 
 
     sebenarnya, ni shaz mau cakap. header shaz tiada.. hilang? ehh bukan xD shaz sebenarnya xtau mau letak apa kat header. blank tetiba.(jangan tekejut bila buka blog shaz header kosong) idea sudah ada. bila buka PS haaa .. mula lah idea hilang ke timur, ke somalia .. aishh! hahaha so, siapa baik hati? sedekahkan sikit idea untuk header xD hehehe .. kkk tuh ja lah kott untuk harini. daaa~ /sambung buat assignment/

Thursday, 7 January 2016

Segmen Awak Orang Mana?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


weeeeeeeeeeeeeee .. mcam best ja segmen ni xD mau join juga! korang pun klau mau, join lah sekali. tekan banner tu. and ikut la syarat-syarat nya.

Warna: Biru Purple

Okay, Shaz lahir kat Labuan dan menetap kat Kudat, Sabah. Ha .. ya jauh sungguh hehehe .. peace yo! and then, Shaz blogger dari Sabah lah kot .. /akak konpius/ kat tempat Shaz ada apa(?) hmmm ... errr ... ada pokok kelapa(?) HAHAHAHA. tempat Shaz ada Simpang Mengayau. ni ja lah kot yang ada kat sini. muehehe .. x tahu la apa lagi ada.

baikkkk , itu ja lah kot

"Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake"

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


tekan 'banner kelabu asap' bak kata Miss Snowflake kita ni haa xD (maaf saya copy ayat)

Haaaa ... siapa tiada kerja mau dibuat? tengah bosan-bosan ka apa? meh meh meh ... sini dtang! join laa segmen ini ;D

okay bagi opinion Shaz lah kan. ekceli blog Lissa kemas, lawa and penggunaan tona warna mmg secocok sekali (hmm.. maaf. Shaz ambik BM and Seni tuh pasal berbunga-bunga sikit ayatnya. HAHAHAHAHAH) huduh? hmmm .. no! tersangatlah TIDAK. sebenarnya, dulu Shaz selalu blogwalking kat blog Lissa tapi hmm .. disebabkan kes tahun tahun lepas blog Shaz ni kena hack by someone yg kurang dikenali identiti hak terpelihara, Shaz pun lama tak buka blog. TAPI sesudahnya shaz dpt balik blog ni, baruuuuu la active semula. and bila buka blog tu kan, mmg blog Lissa lah duluan Shaz kunjungi XD ntah kenapa. serius Shaz cakap, Shaz datang blog ni duluan.

okay apa lagi Shaz mau membebel ni haa .. itu ja lah kot. maaf jika tidak memenuhi segala peraturan dan undang-undang (yg ni agak merepek sikit bhsa nya. almaklumlah .. baru teringat esok ada subjek PAM. lol)

Tuesday, 5 January 2016

GIVEAWAY!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


yang ni, sila abaikan ;p

HMM.. okay tak jadi nak out. HAHAHAH Shaz ada benda mustahak mahu inform kat kamu semua ni. hihihi.. Siapa sini suka giveaway? Weeeee ... semua mahu kan?

TAPI

okay, ni ada tapi. giveaway ini hanya akan berlangsung kat INSTAGRAM sahaja. Maaf kalau rasa benda ni semua membebankan anda :')

TAPI

okay, harini banyak sangat tapi xD kalau ada yang nak sponsor hadiah untuk giveaway Shaz, Shaz janji akan buat kat blog juga (itu pun klu ada yg berminat mau sponsor and join giveaway ni. hihi) Ni pestaim ya, Shaz buat giveaway. Panjang lebar Shaz cakap tapi tak bagi tajuk, sewel dah Shaz ni. okay ia akan bertajuk "Giveaway 'My Choise' by NRFashionistaa" (yang ni untuk GA kat instagram) hmm .. kenapa my choise? SEBAB, AWAK BOLEH PILIH HADIAH SENDIRI DAN ADA FREEGIFT! best tak? nak tak? nak tak? nak tak? hehehe

hadiah dan syarat belum ditentukan dan tarikh GA pun belum ada tapi insyaAllah tiada halangan hujung bulan January ;) excited tak? jom lah follow IG shop kami untuk keterangan lanjut :*

Unfollower

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hai semua! fewwww baru dapat on. Sekolah dah bermula wakkk ... form6 mmg mencabar keimanan jiwa raga. Ha.. okay, tuh kita lupa kan. Sekarang ni kita cerita unfollower sekejap XD Shaz baru dpat tahu yang someone dah unfollow Shaz :') hmmm itsokay. Takpa laa .. hehehe .. okay babaii /lari pi sambung buat kerja/