Tuesday, 9 February 2016

Wordless Tuesday

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


wuuuu pestaim wear a makeup. wuuuu HAHAHAHA. okay lupakan. bye /okay, itu tudung bawal crepe bidang 45'

Tutorial Title Sidebar Hover

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Hai! Assalamualaikum ..
    okay, harini Shaz x mau cakap banyak. leter ini itu. faham tak gambar tu maksud kan apa? kalau tak faham .. sila ke blog shaz semula dan halakan cursor kat bahagian sidebar. try la baru tahu apa maksud title post dan maksud gambar kat atas hihi .. OKAY! JOM BELAJAR BENDA BARU

template denim

 1. Dashboard > Template > Edit HTML
 2. CTRL + F dan cari code

.sidebar h2 {
 3. Ganti semua anak anak ke code ini

margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
border-top: 3px solid #E0ECF8;
border-bottom: 3px solid #E6E6E6;
border-right: 8px solid #E0ECF8;
border-left: 8px solid #E6E6E6;
padding: 2px;
font-size: 8pt;
}

.sidebar h2:hover {
margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
border-top: 3px solid #E6E6E6;
border-bottom: 3px solid #E0ECF8;
border-right: 8px solid #E6E6E6;
border-left: 8px solid #E0ECF8;
padding: 2px;
}
background-position:left;
background-repeat:no-repeat;
}
 4. copy & paste code diatas DIBAWAH code tadi
 5. Yang warna biru warna sebelum hover dan warna ungu itu selepas hover. Boleh pilih warna sini
 6. Preview dan Save!

Tuesday, 12 January 2016

Header?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Hai! Assalamualaikum.. 

    okay harini shaz on sekejap ja :') sobsobss assignment banyaaaaaaakkkk!! hmm .. tajuk harini header? kenapa dengan header? HAHAHAHA siapa yang perasan alhamdulillah siapa yg tidak, xpa. shaz bagitau hal sebenar. 
 
     sebenarnya, ni shaz mau cakap. header shaz tiada.. hilang? ehh bukan xD shaz sebenarnya xtau mau letak apa kat header. blank tetiba.(jangan tekejut bila buka blog shaz header kosong) idea sudah ada. bila buka PS haaa .. mula lah idea hilang ke timur, ke somalia .. aishh! hahaha so, siapa baik hati? sedekahkan sikit idea untuk header xD hehehe .. kkk tuh ja lah kott untuk harini. daaa~ /sambung buat assignment/

Thursday, 7 January 2016

Segmen Awak Orang Mana?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


weeeeeeeeeeeeeee .. mcam best ja segmen ni xD mau join juga! korang pun klau mau, join lah sekali. tekan banner tu. and ikut la syarat-syarat nya.

Warna: Biru Purple

Okay, Shaz lahir kat Labuan dan menetap kat Kudat, Sabah. Ha .. ya jauh sungguh hehehe .. peace yo! and then, Shaz blogger dari Sabah lah kot .. /akak konpius/ kat tempat Shaz ada apa(?) hmmm ... errr ... ada pokok kelapa(?) HAHAHAHA. tempat Shaz ada Simpang Mengayau. ni ja lah kot yang ada kat sini. muehehe .. x tahu la apa lagi ada.

baikkkk , itu ja lah kot

"Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake"

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


tekan 'banner kelabu asap' bak kata Miss Snowflake kita ni haa xD (maaf saya copy ayat)

Haaaa ... siapa tiada kerja mau dibuat? tengah bosan-bosan ka apa? meh meh meh ... sini dtang! join laa segmen ini ;D

okay bagi opinion Shaz lah kan. ekceli blog Lissa kemas, lawa and penggunaan tona warna mmg secocok sekali (hmm.. maaf. Shaz ambik BM and Seni tuh pasal berbunga-bunga sikit ayatnya. HAHAHAHAHAH) huduh? hmmm .. no! tersangatlah TIDAK. sebenarnya, dulu Shaz selalu blogwalking kat blog Lissa tapi hmm .. disebabkan kes tahun tahun lepas blog Shaz ni kena hack by someone yg kurang dikenali identiti hak terpelihara, Shaz pun lama tak buka blog. TAPI sesudahnya shaz dpt balik blog ni, baruuuuu la active semula. and bila buka blog tu kan, mmg blog Lissa lah duluan Shaz kunjungi XD ntah kenapa. serius Shaz cakap, Shaz datang blog ni duluan.

okay apa lagi Shaz mau membebel ni haa .. itu ja lah kot. maaf jika tidak memenuhi segala peraturan dan undang-undang (yg ni agak merepek sikit bhsa nya. almaklumlah .. baru teringat esok ada subjek PAM. lol)

Tuesday, 5 January 2016

GIVEAWAY!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


yang ni, sila abaikan ;p

HMM.. okay tak jadi nak out. HAHAHAH Shaz ada benda mustahak mahu inform kat kamu semua ni. hihihi.. Siapa sini suka giveaway? Weeeee ... semua mahu kan?

TAPI

okay, ni ada tapi. giveaway ini hanya akan berlangsung kat INSTAGRAM sahaja. Maaf kalau rasa benda ni semua membebankan anda :')

TAPI

okay, harini banyak sangat tapi xD kalau ada yang nak sponsor hadiah untuk giveaway Shaz, Shaz janji akan buat kat blog juga (itu pun klu ada yg berminat mau sponsor and join giveaway ni. hihi) Ni pestaim ya, Shaz buat giveaway. Panjang lebar Shaz cakap tapi tak bagi tajuk, sewel dah Shaz ni. okay ia akan bertajuk "Giveaway 'My Choise' by NRFashionistaa" (yang ni untuk GA kat instagram) hmm .. kenapa my choise? SEBAB, AWAK BOLEH PILIH HADIAH SENDIRI DAN ADA FREEGIFT! best tak? nak tak? nak tak? nak tak? hehehe

hadiah dan syarat belum ditentukan dan tarikh GA pun belum ada tapi insyaAllah tiada halangan hujung bulan January ;) excited tak? jom lah follow IG shop kami untuk keterangan lanjut :*

Unfollower

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hai semua! fewwww baru dapat on. Sekolah dah bermula wakkk ... form6 mmg mencabar keimanan jiwa raga. Ha.. okay, tuh kita lupa kan. Sekarang ni kita cerita unfollower sekejap XD Shaz baru dpat tahu yang someone dah unfollow Shaz :') hmmm itsokay. Takpa laa .. hehehe .. okay babaii /lari pi sambung buat kerja/